Reklama

Reklama
  • 30 dag makaronu wstążki
  • 15 dag sera ricotta
  • po 1/2 szklanki jagód, malin, truskawek
  • skórka starta z pomarańczy
  • 4 łyżki cukru
  • cukier wanilinowy
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Owoce dokładnie opłucz, osącz. Zmiksuj z cukrem, cukrem wanilinowym, zmielonym cynamonem i skórką z pomarańczy.
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Jeśli wolisz chłodniejszy przelej go zimną wodą i odsącz.
Makaron rozłóż na talerzach. Posyp pokruszonym serem ricotta, polej przygotowanym sosem owocowym. W razie potrzeby posyp cukrem. Udekoruj świeżymi owocami i listkami mięty.

Reklama

Zobacz więcej przepisów z makaronem dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama