Makaronowa forteca
Polecamy pyszne danie z makaronu z dodatkiem szpinaku.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:19
Reklama
Reklama
- 15 dag makaronu rurki
- 15 dag szpinaku
- 10 dag szynki
- 1,5 łyżki masła
- 50 ml śmietanki kremówki
- 5 dag żółtego sera
- sos pomidorowy
- sól
Reklama
Makaron ugotować al dente. Szpinak oczyścić, zblanszować w osolonym wrzątku, osączyć, posiekać. Szynkę pokroić w kostkę, zrumienić na łyżce masła. Przesmażyć ze szpinakiem. Dodać kremówkę, przyprawić. Żaroodporną formę natłuścić masłem. Układać w niej warstwy makaronu i szpinaku. Posypać startym serem. Piec 20 min w 200°C. Podawać z sosem.
Reklama
Reklama
Reklama