Marchewkowy krem
Wypróbuj przepis na zupę marchewkową
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 20:03
Reklama
Reklama
- 40 g mięsa wieprzowego (szynki)
- pół marchewki
- mały kawałek kalarepki
- dwa krążki pora
- pół łyżeczki masła
- łyżeczka posiekanego koperku
- pół łyżki drobnej kaszy jęczmiennej
Reklama
Warzywa umyj, obierz i pokrój na małe kawałki. Mięso umyj i ugotuj osobno. Warzywa przełóż do garnka, zalej około 2 szklankami wrzątku i gotuj do miękkości. Kaszę jęczmienną ugotuj osobno w szklance wody. Mięso po ugotowaniu drobno posiekaj. Zupę zmiksuj, dodaj masło, posiekane mięso, ugotowaną kaszę jęczmienną, wymieszaj i krótko zagotuj. Krem przełóż do miseczki. 8. Posyp drobno posiekanym koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama