Reklama

Reklama
  • 40 g mięsa wieprzowego (szynki)
  • pół marchewki
  • mały kawałek kalarepki
  • dwa krążki pora
  • pół łyżeczki masła
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • pół łyżki drobnej kaszy jęczmiennej

Reklama

Warzywa umyj, obierz i pokrój na małe kawałki. Mięso umyj i ugotuj osobno. Warzywa przełóż do garnka, zalej około 2 szklankami wrzątku i gotuj do miękkości. Kaszę jęczmienną ugotuj osobno w szklance wody. Mięso po ugotowaniu drobno posiekaj. Zupę zmiksuj, dodaj masło, posiekane mięso, ugotowaną kaszę jęczmienną, wymieszaj i krótko zagotuj. Krem przełóż do miseczki. 8. Posyp drobno posiekanym koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama