Mięsny gulasz - przepis dla dzieci
Mięsny gulasz dla dzieci to świetne rozwiązanie dla mam, które lubią gotować dla swoich pociech. Przepis na mięsny gulasz jest prosty.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:15
Reklama
Reklama
- niewielki kawałek dyni,
- mały ziemniak,
- 1/2 marchewki,
- po kawałku selera i pora,
- 2-3 łyżki posiekanego surowego mięsa z królika (ok. 20 g),
- łyżeczka oliwy z oliwek.
Reklama
Umyte i obrane warzywa pokrój w kostkę, wrzuć do garnka z wrzątkiem (około szklanki). Dodaj mięso i gotuj na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj łyżeczkę oliwy. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, dopraw danie drobno posiekaną natką pietruszki. Gotowy gulasz przełóż do miseczki. Jeśli maluch ma problemy z gryzieniem, możesz warzywa oraz mięsko, już na talerzu, lekko rozgnieść widelcem.
Reklama
Reklama
Reklama