Miętowy krem z groszku
Czerwiec to idealny moment na przygotowanie potrawy ze świeżym groszkiem. Dzisiaj polecamy miętowy krem z groszku pod pierzyną z twarożku. Ta zupa zasmakuje nawet największym niejadkom!
Opublikowano: niedziela, 12 czerwca 2016 21:00
Reklama
Reklama
- 1 l bulionu
- 4 duże liście mięty
- sól do smaku
- 450 g świeżego lub mrożonego groszku
- 100 g twarożku kanapkowo-sernikowego
Topping:
- 100 g twarożku kanapkowo-sernikowego
- 5 listków mięty, drobno posiekanych
- sól do smaku
- ok 50 g oliwy z oliwek
- świeżo mielony pieprz
1. Zagotuj bulion z miętą, wrzuć groszek, gotuj do miękkości, a następnie zmiksuj na krem. Dopraw solą i dodaj serek, a potem ponownie zmiksuj.
2. Z twarożku, mięty i oliwy przygotujć topping (powinny powstać grudki). Dopraw go solą. Przed podaniem łyżeczką nakładaj grudki toppingu, oprósz świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na zupy krem dla dziecka
Reklama
Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Wieluń, producenta serka kanapkowo-sernikowego "Mój Ulubiony".
Reklama
Reklama
Reklama