Reklama

Reklama
  • 1 l bulionu
  • 4 duże liście mięty
  • sól do smaku
  • 450 g świeżego lub mrożonego groszku
  • 100 g twarożku kanapkowo-sernikowego

Topping:

  • 100 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • 5 listków mięty, drobno posiekanych
  • sól do smaku
  • ok 50 g oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz

1. Zagotuj bulion z miętą, wrzuć groszek, gotuj do miękkości, a następnie zmiksuj na krem. Dopraw solą i dodaj serek, a potem ponownie zmiksuj.
2. Z twarożku, mięty i oliwy przygotujć topping (powinny powstać grudki). Dopraw go solą. Przed podaniem łyżeczką nakładaj grudki toppingu, oprósz świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na zupy krem dla dziecka

Reklama

Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Wieluń, producenta serka kanapkowo-sernikowego "Mój Ulubiony".

Reklama
Reklama
Reklama