Minionkowa kanapka
Minionkowa kanapka zachęci do jedzenia każdego malucha. Choć wygląda na skomplikowaną, robi się ją bardzo szybko. Zaproś też do kuchni dziecko!
- mat. pras. JBB Bałdyga
Opublikowano: czwartek, 30 stycznia 2020 10:30
Reklama
Reklama
- filet wędzony z indyka, np. JBB
- chleb tostowy
- serek śmietankowy do smarowania
- serek śmietankowy w plasterkach
- ser żółty
- oliwki
- Przygotuj po 2 plasterki fileta wędzonego z indyka i żółtego sera oraz 2 kromki chleba tostowego.
- Z produktów wykrój kółka za pomocą foremki lub szklanki.
- Kromki chleba posmaruj serkiem śmietankowym do smarowania.
- Zrób kanapkę warstwową: chleb tostowy posmarowany serkiem śmietankowym, filet wędzony z indyka JBB, żółty ser i jeszcze raz powtórz to samo.
- Buźkę i oczy zrób z serka śmietankowego w plasterkach i z oliwki.
Reklama
Zobacz też przepisy na pyszne kanapki nie tylko dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama