Minipizza na bajglu
Minipizza z caprese i awokado na bajglu to niezwykle pyszne śniadanie. Do tej potrawy możesz wykorzystać pełne potasu i magnezu oraz witamin A, C i B6 sezonowe pomidory. Oto łatwy przepis.
- mat. pras. Jedz jak mistrz
Opublikowano: piątek, 24 sierpnia 2018 12:55
Reklama
Reklama
- 7-8 pomidorków koktajlowych
- pół mozzarelli
- 30 g posiekanej bazylii
- 20 g oliwy z oliwek
- sól i pieprz dla smaku
- 1 awokado
- 2 bajgle
- 4 całe jaja
- W dużej misce połącz posiekane pomidory, mozzarellę, bazylię i 1 łyżeczkę oliwy.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.
- Usmaż jajka na patelni na wzór sadzonych, 1-2 minuty z każdej strony.
- Aby złożyć tosty, rozsmaruj awokado na chlebie, na wierzch połóż jajko i mieszankę caprese.
- Przygotuj w ten sposób 4 minipizze.
- Podawaj ciepłe.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dania z jajkami dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama