Reklama

Reklama
  • opakowanie ciasta do pizzy
  • 100 g pasty pomidorowej
  • pęczek zielonych szparagów
  • świeża bazylia
  • 75 g orzechów piniowych, np. Bakalland
  • 100 g migdałów w płatkach, np. Bakalland
  • mała cukinia
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z cytryny
  • oliwa

Ciasto ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Następnie przygotuj pesto: liście bazylii, orzeszki pinii, garść płatków migdałów, oliwę, kilka kropli soku z cytryny przełóż do osobnego naczynia i zblenduj na gładką masę. Następnie spód do pizzy posmaruj pastą pomidorową i pesto. Na to wszystko ułóż cienko pokrojone plasterki cukinii i szparagi. Wszystkie składniki skrop delikatnie oliwą i sokiem z cytryny, posyp pozostałymi płatkami migdałów i włóż do nagrzanego do 180 st. piekarnika na 20-30 minut. Gotową pizzę ozdób świeżą bazylią.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na pizze

Reklama
Reklama
Reklama