Reklama

(na 8 szt.):

Reklama
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 3 pomidory
  • 1 czerwona cebulka
  • 2 garście szpinaku
  • sól
  • bazylia
  • oregano

Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Przestudzone przepuść przez praskę lub dokładnie zmiksuj. Następnie dodaj do nich jajko, przyprawy oraz szczyptę soli, dokładnie wymieszaj masę. Uformuj małe pizze i wyłóż je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Pomidory obierz ze skórki i duś do otrzymania konsystencji gęstego sosu. Szpinak zblanszuj. Cebulkę pokrój w talarki. Na spód pizzy wylej sos pomidorowy, wyłóż cebulkę i szpinak. Całość ponownie umieść w piecu i piecz przez 20 minut. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na pizze dla dziecka

Reklama

Przepis, zdjęcia, wykonanie dania - blog kulinarny Zajadam szpinak.

Reklama
Reklama
Reklama