Reklama

Porcja dla 2 osób:

Mus czekoladowy:

• 200 g gorzkiej czekolady min. 60% kakao

• 6 jajek

Zobacz także

• 60 g cukru pudru

• skórka otarta z 1 pomarańczy

Mus owocowy:

• 1 serek Almette fruit z wiśnią i żurawiną

• 1/2 jogurtu

Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj skórkę otartą z pomarańczy,wymieszaj. Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj wraz z cukrem na puszystą masę. Białka ubij na sztywno. Połącz masę czekoladową z żółtkami i stopniowo dodawaj pianę z białek. Całość delikatnie zamieszaj.Serek Almette fruit z wiśnią i żurawiną połącz z jogurtem. Przygotuj kieliszek do wódki 60ml lub 100ml albo szklankę do whisky. W przygotowanym kieliszku/szklance ułóż najpierw warstwę musu czekoladowego, następnie warstwę serka oraz ponownie warstwę musu czekoladowego i na koniec warstwę serka. Na samym końcu dodaj wisienkę. Deser schładzaj w lodówce przez ok. 1 godzinę.

Polecamy: Sernik na biszkoptach

Reklama

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama
Reklama
Reklama