Reklama

Reklama
  • szklanka z mielonych płatków orkiszowych
  • 3 łyżki masła
  • łyżka miodu
  • łyżka cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 3 truskawki
  • budyń waniliowy

Dwie łyżki masła rozpuść w rondelku i przelej je do zmielonych płatków orkiszowych, dodaj łyżkę miodu. Wyrób ciasto i wyłóż nim spód oraz boki foremek do pieczenia. Piecz 8–10 minut w piekarniku w 180°C do uzyskania złocistego koloru. W międzyczasie przygotuj kruszonkę: zagnieć mąkę, cukier i łyżkę masła. Rozsyp ją na papierze do pieczenia i też włóż do piekarnika. Zapiekaj kilka minut. Foremki i kruszonkę wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia. Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu i wyłóż go do foremek. Truskawki umyj i odszypułkuj. Pokrój w kosteczkę i połóż je na budyń. Posyp kruszonką.

Zobacz inne przepisy na ciastka dla dziecka

Reklama

Przepisy, wykonanie, stylizacja, zdjęcia: Zajadam szpinak

Reklama
Reklama
Reklama