Reklama

Reklama
  • 1/2 kg filetów morszczuka,
  • 100 g gotowanej szynki,
  • 3 jabłka,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • 4 łyżki masła,
  • mąka,
  • sól.

Posyp rybę solą i uformuj kieszonki wkładając pół plastra szynki między dwa filety. Obtocz w mące, usmaż w oleju i maśle, odstaw. Na tym samym tłuszczu podduś obrane, pokrojone w plastry jabłka. Smażone jabłka wyłóż na talerz. Na patelnię wlej mleko, zagotuj i przelej na talerz. Ułóż na wierzchu kieszonki rybne. Talerz udekoruj plasterkami smażonego jabłka. Jabłka możesz posypać cynamonem.

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama