Morszczuk z jabłkami
Morszczuk z jabłkami. Sprawdzony przepis dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 10:21
Reklama
Reklama
- 1/2 kg filetów morszczuka,
- 100 g gotowanej szynki,
- 3 jabłka,
- 1/2 szklanki mleka,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- 4 łyżki masła,
- mąka,
- sól.
Posyp rybę solą i uformuj kieszonki wkładając pół plastra szynki między dwa filety. Obtocz w mące, usmaż w oleju i maśle, odstaw. Na tym samym tłuszczu podduś obrane, pokrojone w plastry jabłka. Smażone jabłka wyłóż na talerz. Na patelnię wlej mleko, zagotuj i przelej na talerz. Ułóż na wierzchu kieszonki rybne. Talerz udekoruj plasterkami smażonego jabłka. Jabłka możesz posypać cynamonem.
Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama