Muffinki dyniowe
Wypróbuj przepis na muffinki dyniowe autorstwa Moniki Mrozowskiej. To danie będzie smakowało całej rodzinie.
Opublikowano: czwartek, 30 października 2014 09:10
Reklama
Reklama
- 1/2 szklanki kaszy manny
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki masła rozpuszczonego
- szklanka startej na drobnej tarce dyni hokkaido
- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 jajko
- 1/3 szklanki cukru trzcinowego
- garść rodzynek
- odrobina mleka (ok. 1/4 szklanki)
Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą mieszamy. Nalewamy do połowy wysokości foremek do pieczenia posmarowanych masłem. Pieczemy w 190°C około 20 minut (bez termoobiegu). Muffinki powinny być przyrumienione.
Źródło: przepis autorstwa Moniki Mrozowskiej. Publikacja za zgodą autorki.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni
Reklama
Reklama
Reklama