Reklama
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki masła rozpuszczonego
  • szklanka startej na drobnej tarce dyni hokkaido
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego
  • garść rodzynek
  • odrobina mleka (ok. 1/4 szklanki)

Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą mieszamy. Nalewamy do połowy wysokości foremek do pieczenia posmarowanych masłem. Pieczemy w 190°C około 20 minut (bez termoobiegu). Muffinki powinny być przyrumienione.

Źródło: przepis autorstwa Moniki Mrozowskiej. Publikacja za zgodą autorki.

Zobacz także
Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni

Reklama
Reklama
Reklama