Reklama

(6 muffinów)

Reklama
  • 2 jaja
  • mała cebulka
  • 3 garście świeżego szpinaku
  • 300 g twarożku
  • odrobina masła

Cebulkę obierz, umyj i pokrój w drobną kosteczkę, a następnie lekko podduś na patelni z dodatkiem masła. Szpinak dokładnie umyj i zblanszuj. Wymieszaj wszystkie składniki: podduszoną cebulkę, zblanszowany szpinak, jajka i twarożek. Masę przełóż do foremek na muffiny, wypełniając je do 3/4 wysokości. Piecz na złoty kolor przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

Rada: Muffiny w wersji wytrawnej bez dodatku mąki są mięciutkie i zdrowsze od słodkich wypieków. Można je podawać na drugie śniadanie lub jako przekąskę między posiłkami.

Zobacz inne przepisy na dania ze szpinakiem

Reklama

Pomysł dania i wykonanie: blog kulinarny "Zajadam Szpinak"

Reklama
Reklama
Reklama