Reklama
  • 1/4 kg jagód
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • szklanka bitej śmietany
  • 1/2 szklanki cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżeczki żelatyny

Żelatynę rozpuść w 5 łyżkach gorącej wody. Jagody umyj i zagotuj w 1/2 l wody z cukrem, a następnie zmiksuj i połącz z połową żelatyny. Jogurt wymieszaj z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym i bitą śmietaną. Obie masy lekko zamieszaj, przełóż do miseczek. Pozostaw w lodówce do zastygnięcia.

Reklama

Nasza rada: Mus najlepiej wkładać do szklanych salaterek. By łatwo go było potem wyjąć i przełożyć na talerzyk, przed nałożeniem musu przelej salaterkę zimną wodą.

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama