Nadziewane łódeczki
Polecamy przepis na nadziewane ziemniaki dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 13:17
Reklama
Reklama
- 3 małe ugotowane ziemniaki
- pół szklanki mleka
- sól
- łyżeczka masła
- łyżka ugotowanego lub upieczonego mięsa z kurczaka
- łyżeczka mąki
- łyżeczka posiekanego koperku
Ugotowane ziemniaki ostrożnie przekrój na połówki. Odstaw do wystudzenia. Przygotuj sos: roztop masło, dodaj mąkę, mleko i małą drewnianą łyżką rozmieszaj na jednolitą gładką masę. Zagotuj, dodaj koperek, szczyptę soli, wymieszaj. Wystudzone połówki ziemniaków delikatnie wydrąż i po nadzianiu drobno posiekanym mięsem włóż do gorącego sosu. Potrawę wyłóż na ogrzany talerzyk. Przed podaniem jej maluszkowi rozgniataj widelcem. Serwuj na obiad najlepiej z ugotowaną jarzynką.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama