Nadziewany bakłażan
Polecamy przepis na smaczny i sycący obiad - bakłażan z nadzieniem mięsno-warzywnym. Idealne dla przedszkolaka.
Opublikowano: piątek, 28 lutego 2014 11:24
Reklama
Reklama
- 1 bakłażan
- 200 g mielonej cielęciny
- pomidor
- pół cebulki
- sól, pieprz, zioła
- ser żółty
Bakłażana umyć i przekroić na pół. Wydrążyć, posypać solą i odstawić na kilkanaście minut. W tym czasie posiekać cebulkę, zeszklić na maśle, dodać cielęcinę i obranego ze skórki, posiekanego pomidora. Doprawić i odparować masę. Bakłażany wytrzeć papierowym ręcznikiem (usuwamy w ten sposób goryczkę) i wypełnić farszem. Posypać żółtym serem, zapiekać 20 minut.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na zapiekanki
Reklama
Reklama
Reklama