Nadziewany kabaczek
Przepis na kabaczka nadziewanego mięsem z indyka - pomysł na obiad dla całej rodziny.
- Mamo to ja
Opublikowano: wtorek, 4 sierpnia 2015 09:38
Reklama
Reklama
- młody kabaczek
- 300 g mielonego mięsa z indyka
- pół czerwonej papryki
- jajko
- pół szklanki ugotowanego ryżu
- natka pietruszki
- oliwa z oliwek
Kabaczka umyj, obierz i przetnij wzdłuż na dwie łódeczki. Wydrąż środek. Paprykę pokrój w drobną kostkę. W misce wymieszaj mięso z papryką, ryżem, jajkiem, posiekaną pietruszką. Przygotowanym nadzieniem wypełnij łódeczki z kabaczka. Włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 30 minut.
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
Reklama
Polecamy: Leczo z kabaczkiem
Reklama
Reklama
Reklama