Naleśnik baby dutch
Naleśniki baby dutch to świetny pomysł na śniadanie dla dziecka. Są szybkie w przygotowaniu i można je podać z sezonowymi owocami oraz jogurtem naturalnym.
- mat. pras. Lubella
Opublikowano: czwartek, 7 listopada 2019 10:38
Reklama
Reklama
- szklanka mąki pszennej, n. Mąki Wrocławskiej Lubella
- 3/4 szklanki mleka
- 4 jajka
- szczypta soli
- łyżeczka oleju
Dodatki:
- 150 g płatków śniadaniowych, np. Lubella Miodokółka
- mały jogurt naturalny
- sezonowe owoce
- Patelnię, w której można piec (np. żeliwną), włóż do piekarnika i nagrzej do 200 st. C.
- Składniki na masę dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
- Rozgrzaną patelnię wyjmij i posmaruj olejem. Najlepiej rozprowadzić go pędzelkiem po całym naczyniu.
- Na natłuszczoną patelnię wylej masę naleśnikową i od razu włóż do piekarnika.
- Piecz około 20-25 minut.
- Gotowy naleśnik podaj na ciepło z jogurtem i płatkami śniadaniowymi oraz sezonowymi owocami.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na naleśniki dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama