Reklama

Reklama
  • szklanka mąki pszennej, n. Mąki Wrocławskiej Lubella
  • 3/4 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • łyżeczka oleju

Dodatki:

  • 150 g płatków śniadaniowych, np. Lubella Miodokółka
  • mały jogurt naturalny
  • sezonowe owoce

  1. Patelnię, w której można piec (np. żeliwną), włóż do piekarnika i nagrzej do 200 st. C.
  2. Składniki na masę dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
  3. Rozgrzaną patelnię wyjmij i posmaruj olejem. Najlepiej rozprowadzić go pędzelkiem po całym naczyniu.
  4. Na natłuszczoną patelnię wylej masę naleśnikową i od razu włóż do piekarnika.
  5. Piecz około 20-25 minut.
  6. Gotowy naleśnik podaj na ciepło z jogurtem i płatkami śniadaniowymi oraz sezonowymi owocami.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na naleśniki dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama