Naleśnik w sosie z czekolady
Naleśnik w sosie czekoladowym
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 12:28
Reklama
Reklama
- 3 łyżki Nestlé Sinlac
- 4 łyżki mleka lub wody, jeśli dziecko jest uczulone na mleko
- żółtko
- l-2 łyżki oleju roślinnego
- dżem truskawkowy lub wiśniowy
- syrop Nesquik lub 1/3 czekolady mlecznej
Reklama
Żółtko rozbij z mlekiem lub wodą, dodaj Sinlac (ciasto takie powinno mieć konsystencję półpłynną). Patelnię posmaruj olejem i usmaż naleśnik z obu stron. Odstaw na chwilę do przestygnięcia, posmaruj cienką warstwą dżemu i zwiń w rulonik. Polej dla ozdoby syropem Nesquik lub czekoladą roztopioną w gorącej kąpieli. Jeśli dziecko ma alergię na kakao, możesz naleśniki posypać cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama