Reklama
  • 3 łyżki Nestlé Sinlac
  • 4 łyżki mleka lub wody, jeśli dziecko jest uczulone na mleko
  • żółtko
  • l-2 łyżki oleju roślinnego
  • dżem truskawkowy lub wiśniowy
  • syrop Nesquik lub 1/3 czekolady mlecznej

Reklama

Żółtko rozbij z mlekiem lub wodą, dodaj Sinlac (ciasto takie powinno mieć konsystencję półpłynną). Patelnię posmaruj olejem i usmaż naleśnik z obu stron. Odstaw na chwilę do przestygnięcia, posmaruj cienką warstwą dżemu i zwiń w rulonik. Polej dla ozdoby syropem Nesquik lub czekoladą roztopioną w gorącej kąpieli. Jeśli dziecko ma alergię na kakao, możesz naleśniki posypać cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama