Reklama

Naleśniki:

Reklama
  • ok. 100 ml mleka, np. następnego Capricare lub innego
  • łyżka mąki pszennej*
  • jajko

*dla maluchów wrażliwych na gluten – mąka bezglutenowa

Nadzienie:

  • 150 g liści szpinaku baby
  • łyżka masła
  • odrobina sera feta
  • mały ząbek czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz do smaku

Połącz składniki na ciasto i usmaż placki naleśnikowe (w które zawiniesz szpinakowe nadzienie). Przygotuj nadzienie szpinakowe do naleśników: dobrze umyte i wysuszone liście szpinaku podduś na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i delikatnie dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. Dodaj pokruszony ser feta i zawiń nadzienie w usmażone wcześniej naleśniki.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na naleśniki dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama