
Naleśniki:
- ok. 100 ml mleka, np. następnego Capricare lub innego
- łyżka mąki pszennej*
- jajko
*dla maluchów wrażliwych na gluten – mąka bezglutenowa
Nadzienie:
- 150 g liści szpinaku baby
- łyżka masła
- odrobina sera feta
- mały ząbek czosnku
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz do smaku
Połącz składniki na ciasto i usmaż placki naleśnikowe (w które zawiniesz szpinakowe nadzienie). Przygotuj nadzienie szpinakowe do naleśników: dobrze umyte i wysuszone liście szpinaku podduś na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i delikatnie dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. Dodaj pokruszony ser feta i zawiń nadzienie w usmażone wcześniej naleśniki.
Zobacz też inne przepisy na naleśniki dla dzieci