Reklama

Reklama
  • 150 g mąki razowej orkiszowej
  • 150 g mąki pszennej
  • skórka z pomarańczy
  • 70 g cukru
  • 250 ml mleka
  • 100 ml kefiru
  • 2 białka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki dżemu śliwkowego
  • łyżka przyprawy piernikowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Do miski wsyp mąkę i pozostałe składniki, a następnie wszystko energicznie wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do foremek na babeczki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 185° C przez ok. 45 minut. Upieczone babeczki wyjmij z formy i pozostaw na kratce, do ostygnięcia.

Przed podaniem możesz udekorować babeczki, np. kremem z serka zmiksowanego z cukrem pudrem.

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama