Reklama

Reklama
  • 200 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 100 g herbatników (2 opakowania)

Orzechy prażymy w piekarniku w temperaturze 200°C przez ok. 8 minut. Herbatniki kruszymy blenderem lub przy pomocy dwóch desek na drobną kruszonkę. Uprażone orzechy przekładamy do miski i polewamy miodem, mieszamy. Pokruszone herbatniki mieszamy z cukrem brązowym i dosypujemy do orzechów. Całość należy dokładnie wymieszać. Gotowe orzechy rozsypujemy na papierze pergaminowym, aby się nie posklejały i zastygły razem z kruszonką.
Tak przygotowane orzechy są świetnym dodatkiem do deserów, sałatek lub serów. Sprawdzą się także jako drobna przekąska.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na różne przekąski dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama