Reklama
  • 200 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 100 g herbatników (2 opakowania)

Orzechy prażymy w piekarniku w temperaturze 200°C przez ok. 8 minut. Herbatniki kruszymy blenderem lub przy pomocy dwóch desek na drobną kruszonkę. Uprażone orzechy przekładamy do miski i polewamy miodem, mieszamy. Pokruszone herbatniki mieszamy z cukrem brązowym i dosypujemy do orzechów. Całość należy dokładnie wymieszać. Gotowe orzechy rozsypujemy na papierze pergaminowym, aby się nie posklejały i zastygły razem z kruszonką.
Tak przygotowane orzechy są świetnym dodatkiem do deserów, sałatek lub serów. Sprawdzą się także jako drobna przekąska.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na różne przekąski dla dziecka

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama