Reklama

Reklama
  • szklanka migdałów
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich
  • 8 sztuk daktyli
  • łyżka kakao
  • 1 i 1/2 łyżeczki oleju kokosowego
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 4 łyżki twarożku
  • łyżeczka startej skórki z pomarańczy
  • łyżka cukru pudru
  • owoce: truskawki, jagody, kiwi, maliny, mandarynki

Migdały, orzechy, daktyle, olej kokosowy oraz kakao przełóż do misy i zblenduj na gładką masę. Następnie wyłóż masę na dno tortownicy, wyrównaj i wstaw na godzinę do zamrażalnika. W międzyczasie przygotuj masę z twarożku, jogurtu i cukru pudru: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, na koniec dodaj startą skórkę ze sparzonej pomarańczy. Masę rozprowadź równomiernie na spodzie ciasta. Pizzę udekoruj owocami.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na desery z owocami dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama