Reklama

Reklama
  • 2 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • kiwi
  • jabłko
  • maliny
  • mandarynka

Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, jajka, sól i olej a następnie mieszamy wszystkie składniki. Na gorącą patelnię wylewamy ciasto naleśnikowe i smażymy do uzyskania złocistego koloru. Kiedy naleśniki ostygną, składamy każdy na pół i wycinamy szklanką dwa koła. Myjemy i obieramy ze skórek, po czym kroimy kiwi na plasterki a z jabłka wycinamy pazurki. Tak przygotowane owoce układamy na naleśniczkach.
Smacznego!

Przepis nadesłany przez Ewelinę na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama