Owocowe pastylki z lodów
Domowe lody można zmrozić w formie na lód - otrzymamy w ten sposób efektowne pastylki lodowe.
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 11:52
Reklama
Reklama
- 1 szklanka naturalnego jogurtu
- po 1 łyżce: jagód, moreli, czereśni lub innych owoców sezonowych
- 2 łyżki cukru pudru
- łyżeczka cukru wanilinowego
Reklama
Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem i waniliowym. Owoce umyj, z czereśni wyjmij pestki. Zmiksuj wszystkie owoce (każde z osobna) i połącz (w równych częściach) z jogurtem. Wymieszaj i przełóż do foremek na lód. Wstaw do zamrażalnika na około 3 godziny. Zamrożone kostki przełóż do pucharka. Poczekaj około 15 minut, aby lekko odtajały, i podaj dziecku.
Reklama
Reklama
Reklama