Reklama
  • 1 duży banan,
  • 1 duże jabłko,
  • 1 średni seler,
  • 1/2 paczki orzechów włoskich (ewentualnie mogą być pestki słonecznika i/lub siemienia lnianego)
  • 1/2 opakowania jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki majonezu.

Reklama

Seler umyj, obierz, drobno pokrój w słupki i obgotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty. Banana obierz ze skóry i pokrój w cienkie plasterki. Jabłko umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa i owoce włóż do salaterki, wymieszaj. Majonez wymieszaj z jogurtem i dodaj do sałatki. Orzechy zetrzyj na tarce, wsyp do sałatki i całość delikatnie wymieszaj. Opcjonalnie - zamiast orzechów - możesz użyć pestek słonecznika lub ziarna siemienia lnianego.

Reklama
Reklama
Reklama