Reklama

Reklama
  • 1/2 kg serka śmietankowego,
  • 2 łyżki jogurtu,
  • 1/2 szklanki jagód,
  • 1 gruszka,
  • 4 morele,
  • kilka listków melisy,
  • 4 łyżki cukru pudru,
  • 1 łyżeczka startej cytrynowej skórki,
  • cynamon.

Reklama

Serek wymieszaj z jogurtem i cukrem na gładką masę. Podziel na pół i przełóż do oddzielnych naczyń. Owoce dokładnie umyj i osusz. Gruszkę obierz ze skórki i oczyść z pestek. Pokrój ją w kostkę. Z moreli usuń pestki i również je pokrój. Posiekaj listki melisy. Jedną część serka wymieszaj z jagodami, skórką cytrynową i melisą. Do drugiej dodaj gruszkę, morele i cynamon. Serki wyłóż na miseczkę. Podawaj z chrupkim pieczywem.

Reklama
Reklama
Reklama