Reklama

Reklama
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1,5 łyżki płatków ryżowych
  • 1/3 banana
  • 2-3 truskawki
  • 1 łyżeczka miodu

Płatki owsiane górskie i płatki ryżowe przesypujemy do rondla i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na ok. 10 minut, by płatki nasiąknęły mlekiem. Gotujemy całość do momentu podniesienia się mleka do góry. Przelewamy na miseczkę i studzimy do pożądanej temperatury. Dodajemy miód. Banana kroimy w kostkę (wielkość 1 kęsa dziecka). Truskawki przekrawamy w ćwiartki lub kładziemy w całości i zdobimy nimi danie.

Przepis nadesłany przez Ladymami na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama