Reklama

Reklama
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 i ¼ szklanki mąki
  • 1 i ¼ szklanki maślanki
  • ¼ szklanki cukru pudru
  • ¼ szklanki oliwy

Składniki do ozdoby:

  • świeże owoce: np. jabłka, truskawki, borówki, banany
  • 50 g migdałów

W jednej misce mieszamy z sobą wszystkie suche składniki, a drugiej wszystkie mokre. Następnie łączymy je z sobą i miksujemy na gładką masę o gęstej konsystencji. Rozgrzewamy patelnię, masę nakładamy za pomocą głębokiej łyżki i smażymy naleśniki na średnim ogniu z dwóch stron. Gotowe pancakes ozdabiamy świeżymi owocami i bakaliami w kolorowy wzór.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na naleśniki dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama