Pasta kanapkowa z fasoli
asty kanapkowe i masła smakowe są doskonałą alternatywą dla popularnych kanapek z wędliną, serem czy dżemem. W zależności od dodanych składników stanowią cenne źródło tłuszczów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pasty rybne, jajeczne, czy warzywne nabiorą wyjątkowego smaku, dzięki ziołom i przyprawom. Wszystko zależy od naszej wyobraźni i od tego, co akurat mamy w lodówce.
- kampania Kulinarnie Mocni
Opublikowano: piątek, 17 marca 2017 12:22
Reklama
Reklama
- 1 puszka białej fasoli
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- sól
- 1-2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- chili
- kminek
- majeranek
Fasolę zmiksuj z koncentratem pomidorowym i olejem. Dodaj drobno posiekaną, podduszoną na patelni cebulę. Dopraw kminkiem, majerankiem, pieprzem i solą. Podawaj z ulubionym pieczywem. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na kanapki dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama