Reklama

Reklama
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 50 dag mięsa mielonego, najlepiej wołowego
  • duża cebula
  • majeranek
  • żółtko do posmarowania ciasta
  • sól
  • pieprz

Cebulę pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Smaż na złoty kolor. Następnie dodaj mięso, dopraw solą, pieprzem i majerankiem, wymieszaj. Smaż, tak aby mięso nie było surowe, ale niezbyt dług, aby go nie wysuszyć. Zmiksuj blenderem.
Rozłóż arkusz ciasta francuskiego. Na cieście ułóż pasek farszu. Przykryj go ciastem, odetnij, zlep brzegi i pokrój w kawałki o podobnej szerokości. Zrób to samo z pozostałym ciastem i farszem.
Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (łączeniem do dołu). Paszteciki posmaruj żółtkiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190 st. C. Piecz ok. 25 minut, aż się zezłocą. Podawaj na gorąco.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na przekąski dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama