Paszteciki z sera
Paszteciki z białym serem to doskonała propozycja dla tych, którym znudziła się wersja z mięsem.
- Daria Rams
Opublikowano: czwartek, 13 marca 2014 09:38
Reklama
Reklama
- 25 dag białego sera
- 25 dag mąki pszennej
- 25 dag margaryny
- 2 łyżeczki cukru
- 1 gęsty dżem
- cukier puder
Ser przecisnąć przez praskę. Na stolnicę dodać przesianą mąkę, ser i margarynę. Zrobić ciasto, rozwałkować i wykroić kwadraty o boku 8 cm. Nałożyć nadzienie na jednym końcu. Każdy kwadrat zwinąć w rulon, przyciskając końce. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Piec ok 25 min. Na złoty kolor. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama