Reklama

Reklama
  • 2 świeże ananasy
  • 300 ml kremu kokosowego
  • 100 g brązowego cukru,
  • 150 g wiórków kokosowych,
  • 150 g rodzynek,
  • kilka liści mięty do dekoracji.

Odetnij górną i dolną część ananasa. Następnie obierz ze skóry (najlepiej ustawiając owoc pionowo i piłując od góry do dołu). Wydrąż środek ananasa, a następnie pokrój go na cienkie plasterki.
Plasterki ułóż warstwami w żaroodpornym naczyniu, posypując każdą z nich brązowym cukrem. Następnie polej wszystko kremem kokosowym, posyp wiórkami i rodzynkami.
Upiecz wszystko w temperaturze 160ºC przez 35 min. Na ostatnie 10 minut pieczenia zdejmij pokrywę naczynia. Podawaj ze świeżą miętą.

Źródło: materiały prasowe Termisil

Reklama

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama
Reklama
Reklama