Pieczone jabłko z żurawiną i miodem
Pieczone jabłko z żurawiną i miodem to szybka w przygotowaniu i zdrowa przekąska owocowa dla całej rodziny. Można ją podać zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek.
- Agnieszka Brandys
Opublikowano: piątek, 14 listopada 2014 21:46
Reklama
Reklama
- średniej wielkości jabłko
- 2 łyżeczki miodu
- suszona żurawina (można zastąpić ją np. rodzynkami)
- cynamon
Wybieramy średniej wielkości jabłko i wycinamy z niego ogryzek. Do powstałego otworu wlewamy 2 łyżeczki płynnego, naturalnego miodu i wsypujemy kilka owoców suszonej żurawiny. Całość pieczemy 10 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Po wyjęciu z pieca warto jabłko posypać cynamonem. Smacznego!
Przepis nadesłany przez Agnieszkę Brandys na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama