(dla 2 osób)
Składniki na tortillę:

Reklama
  • 1/2 szklanki mąki
  • 50 ml gorącej wody
  • łyżka oleju
  • szczypta soli

Składniki na paluszki rybne:

  • filet z dorsza
  • jajko
  • bułka tarta
  • siemię lniane
  • 1/2 cytryny
  • szczypta soli

Składniki na tortillę wyrób i podziel na dwie kulki. Rozwałkuj je na bardzo cienkie placki. Każdy placek przełóż na mocno rozgrzaną patelnię i smaż go beż użycia oleju obustronnie po 40 sekund.
Rybę opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Następnie oprósz solą i skrop je sokiem z cytryny. Wstaw na moment do lodówki. W międzyczasie roztrzep jajko, połącz bułkę tartą z siemieniem lnianym. Każdy kawałek ryby obtocz w jajku i bułce i połóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut. Gotowe paluszki rybne przełóż na tortillę. Dodaj sałatę i pomidory.

Zobacz także

Zobacz inne przepisy na dania z ryby dla dziecka

Reklama

Blog kulinarny "Zjadam szpinak".

Reklama
Reklama
Reklama