Reklama

na ciasto:

Reklama
  • 35 dag mąki
  • jajko
  • 3/4 szklanki wody
  • sól

na farsz:

  • 50 dag szpinaku mrożonego
  • 20 dag sera feta
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Szpinak rozmroź i dobrze odsącz na sicie. Mąkę przesiej, wbij jajko, dodaj sól i wodę. Zagnieć ciasto, dodaj trochę odsączonego szpinaku, starannie wyrób. Szpinak wymieszaj z pokrojonym serem i dopraw.
Ciasto rozwałkuj i wytnij niewielkie krążki. Na środek krążków nakładaj farsz i przykrywaj drugim krążkiem ciasta, dokładnie sklejaj brzegi.
Pierogi gotuj 4-5 minut w dużej ilości osolonej wody (można dodać do niej łyżeczkę oliwy- nie będą się sklejały).

Reklama

Zobacz więcej przepisów na pierogi dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama