Pierwszy przecier z warzyw i mięsa
Przecier z warzyw i mięsa - pierwszy przecier dla dziecka.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 10:29
Reklama
Reklama
- 1/2 średniej młodej marchwi,
- 1/2 małego ziemniaka,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- 20 g surowego mięsa z piersi indyka,
- 90 ml wody.
Reklama
Marchew i ziemniaka umyj, obierz i opłucz. Do zagotowanej wody wrzuć pokrojone w cząstki warzywa i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Osobno ugotuj mięso. Następnie dodaj je (bez wywaru) do warzyw. Dodaj do nich także oliwę z oliwek i wszystko zmiksuj. Potrawę zagotuj, a następnie po schłodzeniu (kropla potrawy na przegubie dłoni powinna dawać wrażenie ciepła) podawaj dziecku.
1 porcja = 150 g + 10 g ugotowanego chudego mięsa z piersi indyka
Reklama
Reklama
Reklama