Pikantne spagetti bolognese
Spagetti - ukochane danie włoskie teraz w wersji pikantnej - wypróbuj nasz przepis.
- Nikola
Opublikowano: wtorek, 2 sierpnia 2016 13:57
Reklama
Reklama
- Sos Boloński Italia (1 opakowanie)
- makaron spaghetti (300 g)
- mięso mielone (300 g)
- olej (3 łyżki)
- papryczka chilli (1 sztuka)
- pomidor (2 sztuki)
- sól (do smaku)
Reklama
Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu w posolonej wodzie. Mięso podsmaż na oleju (10 minut). Sos rozprowadź w 300 ml zimnej wody i wlej do mięsa, mieszając zagotuj. Papryczkę pokrój w drobną kostkę i połącz z mięsem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem kolejne 10 minut od czas do czasu mieszając. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do sosu na 2 minuty przed końcem gotowania. Podaj z makaronem. Możesz posypać tartym parmezanem.
Reklama
Reklama
Reklama