Reklama

Reklama
  • Sos Boloński Italia (1 opakowanie)
  • makaron spaghetti (300 g)
  • mięso mielone (300 g)
  • olej (3 łyżki)
  • papryczka chilli (1 sztuka)
  • pomidor (2 sztuki)
  • sól (do smaku)

Reklama

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu w posolonej wodzie. Mięso podsmaż na oleju (10 minut). Sos rozprowadź w 300 ml zimnej wody i wlej do mięsa, mieszając zagotuj. Papryczkę pokrój w drobną kostkę i połącz z mięsem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem kolejne 10 minut od czas do czasu mieszając. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do sosu na 2 minuty przed końcem gotowania. Podaj z makaronem. Możesz posypać tartym parmezanem.

Reklama
Reklama
Reklama