Pizza włoska
Pizzę włoską najlepiej przygotować samodzielnie, korzystając jedynie z pomocy bliskich. Domowa pizza będzie zdecydowanie zdrowsza, a wspólnie spędzony czas przy jej przygotowaniu może okazać się dobrą zabawą.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych Kühne, producenta dressingów sałatkowych
Opublikowano: wtorek, 7 lutego 2017 10:18
Reklama
Reklama
- 150 ml woda
- 150 g mąka
- łyżeczka soli morskiej
- 15 g drożdży
- koncentrat pomidorowy
- mozzarella pokrojona w plasterki
- rukola
- czarne oliwki
- suszone pomidory
- ocet balsamiczny Kühne
Drożdże rozpuszczamy w wodzie i dodajemy resztę składników. Ciasto zagniatamy i zostawiamy na 30 min pod przykryciem żeby wyrosło. Następnie rozwałkowujemy je.
Rozwałkowane ciasto posmaruj koncentratem pomidorowym i połóż na nim pokrojony w plasterki ser mozzarella. Dodaj przekrojone na pół czarne oliwki i suszone pomidory. Pizzę piecz przez ok. 15 minut w piekarniku. Po wyjęciu posyp całość rukolą i skrop octem balsamicznym.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na pizzę dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama