Reklama

Reklama
  • 300 g ciasta na pizzę
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 300 g cukinii
  • 400 g koziego sera
  • 20 g szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • listki świeżej bazylii
  • oregano

Cukinię wraz ze skórką pokrój na cieniutkie plasterki, włóż do półmiska i dopraw solą i pieprzem. W misce zmieszaj ser kozi z posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Z tak przygotowanej masy uformuj małe kuleczki, które następnie zawiń w plasterki cukinii. Ciasto na pizzę rozwałkuj formując kilka mniejszych pizz. Na spód ciasta wyłóż przecier pomidorowy, posyp oregano, a na wierzch ułóż kilka rolek z cukinią i serem.

Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni około 20 minut. Całość udekoruj listkami bazylii.

Źródło: materiały prasowe indexfood.pl

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama