Reklama
  • 350 g mąki
  • 15 g drożdży
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • 4 łyżki pasty pomidorowej
  • cebula
  • 150 g kabanosa
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 150 g mozzarelli
  • świeża bazylia
  • 3 łyżki oleju

Reklama

W mące zrób wgłębienie i wlej do niego drożdże i cukier rozpuszczone w łyżce ciepłej wody. Wyrób ciasto, dolewając stopniowo wody. Dodaj sól i oliwę. Wyrabiaj. Z ciasta zrób kulę, odstaw ją w ciepłe miejsce. Pomidorki umyj i przekrój na pół, ser, kabanosy i cebulę pokrój w plasterki. Ciasto formuj w niewielkie krążki. Ułóż na blasze. Na cieście rozsmaruj koncentrat, rozłóż dodatki. Piecz około 30 minut w nagrzanym do 250°C piekarniku.

Reklama
Reklama
Reklama