Pizzerinki ze szpinakiem
Idealny pomysł na przekąskę w podróży, na piknik albo na grilla. Wypróbuj nasz przepis na pizzerinki ze szpinakiem.
- Edipresse
Opublikowano: piątek, 24 czerwca 2016 11:11
Reklama
Składniki:
Reklama
- połowa porcji ciasta na pizzę
Obłożenie:
- 5 dag szpinaku
- 2 łyżki masła
- 10 dag serka camembert
- 4 suszone pomidory
- gałka muszkatołowa
- biały pieprz
- 2 łyżki sosu pomidorowego
Szpinak oczyścić, opłukać. Smażyć na maśle kilka minut, aż zmięknie. Doprawić gałką i pieprzem.
Z ciasta uformować 4 kulki. Ułożyć na desce, przykryć i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce. Uformować z nich placuszki. Posmarować sosem, obłożyć szpinakiem, pokrojonymi w paski pomidorami i plasterkami sera. Piec 6-8 minut w temp. 250°C.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na domową pizzę dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama