Reklama

Składniki:

Reklama
  • połowa porcji ciasta na pizzę

Obłożenie:

  • 5 dag szpinaku
  • 2 łyżki masła
  • 10 dag serka camembert
  • 4 suszone pomidory
  • gałka muszkatołowa
  • biały pieprz
  • 2 łyżki sosu pomidorowego

Szpinak oczyścić, opłukać. Smażyć na maśle kilka minut, aż zmięknie. Doprawić gałką i pieprzem.
Z ciasta uformować 4 kulki. Ułożyć na desce, przykryć i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce. Uformować z nich placuszki. Posmarować sosem, obłożyć szpinakiem, pokrojonymi w paski pomidorami i plasterkami sera. Piec 6-8 minut w temp. 250°C.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na domową pizzę dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama