Reklama

Reklama
  • 30 dag oczyszczonych liści szpinaku
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • 4 duże jajka
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Szaszłyki:

  • podwójna pierś kurczaka
  • słodka i ostra papryka
  • olej

Pierś opłukać, pokroić w długie paski. Natrzeć 4 łyżkami oleju wymieszanego z 1/2 łyżeczki papryki ostrej, łyżeczką papryki słodkiej, szczyptą soli i pieprzu. Paseczki nadziać na wykałaczki. Usmażyć na oleju. Trzymać w cieple.
Szpinak pokroić w cienkie paseczki. Mąkę połączyć z mlekiem, jajkami, parmezanem, czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać szpinak, wymieszać. Ciasto odstawić na 10 minut. Raz jeszcze zamieszać i usmażyć 8-10 placków. Podawać z szaszłykami.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na potrawy z grilla

Reklama
Reklama
Reklama