Placki szpinakowe z szaszłykami (potrawa z grilla)
Sezon grillowy w pełni. Masz już dosyć kiełbasy i tradycyjnych potraw z grilla? Wypróbuj nasz przepis na placki szpinakowe z szaszłykami z grilla!
- Edipresse
Opublikowano: piątek, 24 czerwca 2016 11:25
Reklama
Reklama
- 30 dag oczyszczonych liści szpinaku
- 2 szklanki mąki
- 1,5 szklanki mleka
- 4 duże jajka
- 4 łyżki tartego parmezanu
- 2 posiekane ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Szaszłyki:
- podwójna pierś kurczaka
- słodka i ostra papryka
- olej
Pierś opłukać, pokroić w długie paski. Natrzeć 4 łyżkami oleju wymieszanego z 1/2 łyżeczki papryki ostrej, łyżeczką papryki słodkiej, szczyptą soli i pieprzu. Paseczki nadziać na wykałaczki. Usmażyć na oleju. Trzymać w cieple.
Szpinak pokroić w cienkie paseczki. Mąkę połączyć z mlekiem, jajkami, parmezanem, czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać szpinak, wymieszać. Ciasto odstawić na 10 minut. Raz jeszcze zamieszać i usmażyć 8-10 placków. Podawać z szaszłykami.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na potrawy z grilla
Reklama
Reklama
Reklama