Placki ziemniaczane bezglutenowe
Do klasycznych placków ziemniaczanych dla dzieci możesz w sezonie dodać inne niż ziemniaki warzywa, np. botwinkę czy cukinię. Jeśli zamiast mąki pszennej dodasz do nich bezglutenowy produkt dla dzieci nadadzą się dla alergików. Wypróbuj nasz przepis na placki ziemniaczane bez glutenu.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 12:59
Reklama
Reklama
- średni ziemniak
- łyżka Nestlé Sinlac
- sól
- olej do smażenia
- Ziemniaka obierz i umyj.
- Zetrzyj na tarce o bardzo małych oczkach.
- Dodaj Nestlé Sinlac, dopraw odrobiną soli i wymieszaj.
- Smaż na gorącym oleju po obu stronach na złoty kolor.
Uwaga! Na odpowiedniej patelni z nieprzywierającą powłoką możesz usmażyć placki bez tłuszczu – i tylko takie możesz podać małemu dziecku (placki smażone na oleju są ciężkostrawne). W sezonie warto spróbować dodać do ciasta podduszoną botwinę czy cukinię pokrojoną w kostkę.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na placki dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama