Reklama

Reklama
  • pół małej dyni (bez skóry i pestek)
  • 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 2 dwie łyżki oliwy z oliwek
  • imbir
  • szczypta soli
  • olej rzepakowy do smażenia

Dynię obierz ze skóry, oczyść z pestek, pokrój na kilka większych kawałków. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach, włóż do dużej miski. Do drugiej miski wbij jaja, dodaj oliwę z oliwek, imbir, sól. Zmiksuj, wlej do miski z dynią. Dodaj mąkę, starannie wymieszaj. Olej dobrze rozgrzej na patelni. Smaż placuszki z obu stron, aż ładnie się przyrumienią.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni
Polecamy: Placki pomarańczowe

Reklama
Reklama
Reklama