Placuszki warzywne
Pyszne placki warzywne mogą zastąpić tradycyjne kotlety czy placki ziemniaczane.
- Mamo to ja
Opublikowano: piątek, 7 sierpnia 2015 11:38
Reklama
Reklama
- pół małej dyni (bez skóry i pestek)
- 2/3 szklanki mąki pszennej
- 2 jaja
- 2 dwie łyżki oliwy z oliwek
- imbir
- szczypta soli
- olej rzepakowy do smażenia
Dynię obierz ze skóry, oczyść z pestek, pokrój na kilka większych kawałków. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach, włóż do dużej miski. Do drugiej miski wbij jaja, dodaj oliwę z oliwek, imbir, sól. Zmiksuj, wlej do miski z dynią. Dodaj mąkę, starannie wymieszaj. Olej dobrze rozgrzej na patelni. Smaż placuszki z obu stron, aż ładnie się przyrumienią.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni
Polecamy: Placki pomarańczowe
Reklama
Reklama
Reklama