Polędwiczki zapiekane z warzywami
Polędwiczki zapiekane z warzywami to idealny pomysł na jesienny obiad - wykorzystaj warzywa, na które właśnie jest sezon i są najzdrowsze. Wypróbuj nasz przepis na polędwiczki zapiekane z warzywami.
- Edipresse
- 2 nieduże polędwiczki wieprzowe
- łyżka musztardy
- olej
- 2 małe cukinie
- duży strąk czerwonej papryki
- szpinak - liście
- 2 ząbki czosnku
- 15 dag sera mozzarella
- pieprz
- sól
Polędwiczki umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdą natnij wzdłuż na głębokość mniej więcej
2 cm. Oprósz je solą i pieprzem, natrzyj zmiażdżonym ząbkiem czosnku i olejem. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Świeże liście szpinaku opłucz, osusz, usuń ogonki. Mrożone rozmroź na patelni, odparuj płyn, wystudź.
Nacięcia polędwiczek napełnij szpinakiem i suszonymi pomidorami (można przekroić je na pół). Obwiąż nicią, aby farsz nie wypadł.
Ułóż w brytfannie, piecz 10 min w temp. 200 st. C, a potem jeszcze 10-15 min w temp. 180 st. C.
Zobacz więcej przepisów na dania z mięsem