Reklama

Reklama
  • 2 nieduże polędwiczki wieprzowe
  • łyżka musztardy
  • olej
  • 2 małe cukinie
  • duży strąk czerwonej papryki
  • szpinak - liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag sera mozzarella
  • pieprz
  • sól

Polędwiczki umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdą natnij wzdłuż na głębokość mniej więcej
2 cm. Oprósz je solą i pieprzem, natrzyj zmiażdżonym ząbkiem czosnku i olejem. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Świeże liście szpinaku opłucz, osusz, usuń ogonki. Mrożone rozmroź na patelni, odparuj płyn, wystudź.
Nacięcia polędwiczek napełnij szpinakiem i suszonymi pomidorami (można przekroić je na pół). Obwiąż nicią, aby farsz nie wypadł.
Ułóż w brytfannie, piecz 10 min w temp. 200 st. C, a potem jeszcze 10-15 min w temp. 180 st. C.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na dania z mięsem

Reklama
Reklama
Reklama