Popcakes, czyli ciastka na patyku
Popcakes nie są jeszcze aż tak bardzo popularne jak różne pomysłowe muffinki, ale są proste i do tego bardzo efektowne. Idealne na imprezę urodzinową dziecka!
- Edipresse
Opublikowano: środa, 15 czerwca 2016 13:36
Reklama
Reklama
- 20 dag masła
- 16 dag cukru pudru
- 3 dag kakao
- 30 dag herbatników
- kilka łyżek soku malinowego
- biała i ciemna polewa czekoladowa
- cukierki typu czekoladowe m&m lub lentilki
- posypka cukrowe
- patyczki do szaszłyków
Herbatniki połam i pokrusz w melakserze (albo w foliowym woreczku pognieć wałkiem). Do miski wsyp cukier i kakao. Dodaj miękkie masło i wymieszaj mikserem. Wlej sok, wsyp pokruszone herbatniki i wymieszaj dokładnie łyżką.
Nabieraj łyżeczką porcje masy i formuj w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Odłóż na 20 minut do lodówki. Gotowe polewy rozpuść w kąpieli wodnej. Schłodzone kulki nadziej na patyczki, zanurz w polewie i udekoruj cukierkami i posypką.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na przekąski dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama