Reklama

Reklama
  • 20 dag masła
  • 16 dag cukru pudru
  • 3 dag kakao
  • 30 dag herbatników
  • kilka łyżek soku malinowego
  • biała i ciemna polewa czekoladowa
  • cukierki typu czekoladowe m&m lub lentilki
  • posypka cukrowe
  • patyczki do szaszłyków

Herbatniki połam i pokrusz w melakserze (albo w foliowym woreczku pognieć wałkiem). Do miski wsyp cukier i kakao. Dodaj miękkie masło i wymieszaj mikserem. Wlej sok, wsyp pokruszone herbatniki i wymieszaj dokładnie łyżką.
Nabieraj łyżeczką porcje masy i formuj w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Odłóż na 20 minut do lodówki. Gotowe polewy rozpuść w kąpieli wodnej. Schłodzone kulki nadziej na patyczki, zanurz w polewie i udekoruj cukierkami i posypką.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na przekąski dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama